В Україні посилюють заходи епідемічного нагляду та реагування на випадки холери

З огляду на ситуацію у світі, пов’язану зі збільшенням кількості випадків холери, Міністерство охорони здоров’я України посилює національну систему епіднагляду та реагування.

Про це на підготовчій нараді з керівниками обласних центрів контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) та фахівцями Центру громадського здоров’я МОЗ повідомив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МОЗ

«З огляду на ситуацію у світі, пов’язану зі збільшенням кількості випадків холери, Міністерство охорони здоров’я посилює національну систему епіднагляду та реагування. Епідеміологічний нагляд за холерою в Україні впродовж року – безперервний, додатково до епідмоніторингу в період з 1 червня до 1 жовтня впроваджується посилений сезон спостереження за цією хворобою. Тому протягом місяця центри контролю та профілактики хвороб мають актуалізувати регіональні плани реагування, враховуючи оновлені рекомендації МОЗ та Всесвітньої організації охорони здоров’я», - сказав Кузін.

Джерело Укрінформ